Harper and Brooks - norske design og kvalitet i særklasse

Harper and Brooks - norske design og kvalitet i særklasse

Det startet med en drøm om en egen virksomhet. Som et resultat av hardt arbeid, stå-på vilje og en god dose mot, er Ole Øivind Skaar i dag stolt eier av det norske klokkemerket Harper and Brooks. Siden grunnlaget i 2015 har merket trukket enormt mye oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt, og den raske veksten ser ikke ut til å gi seg med det samme.

 

Istedenfor et overdrevet fokus på markedsføring, ligger et solid håndverk til grunn for klokkenes suksess. Merket tar utgangspunkt i topp-kvalitetsdesign, der urenes kjernekomponenter er sveitsisk mekanikk, ripefritt safirkrystallglass og rustfritt stål.

 

Hver klokke er utformet med et detaljert design, samt nøye utvalgte materialer som både leverer funksjonalitet og estetikk til merkets ulike klokkestiler. Qomo tilbyr diverse stiler fordelt utover de fem seriene Aurora, Saga, Ull, Stål og Berserk.

 

Aurora er merkets nyeste kolleksjon. Klokkens komposisjon og tekstur er inspirert av Nordlyset og har et retro samt luksuriøst design. Uret rammes inn i en nett størrelse på 34mm og passer til både kvinner og menn.

 

Ull-serien har et elegant design med inspirasjon fra det typiske harde norske klimaet. Klokkereimen er laget av organisk ull, som både er slitesterkt og pustende samt gir en unik twist til klokkens minimalistiske estetikk. Klokken finnes i to formater; 28mm og 40mm.

 

 

Stål gir en moderne touch til Harper and Brooks' klassiske design. Klokken er laget av rustfritt stål, der du har valget mellom en sølvbelagt, gullbelagt eller matt svart reim. Den anvendelige modellen har en ultra-lett klokkereim med et 40mm stort ur, og passer like godt til menn som til kvinner.

 

Saga tar utgangspunkt i de samme komponentene som 40mm seriene, komprimert i en slank og petit silhuett. Den polerte 28mm-rammen gir en sofistikert og feminin touch, som gjør den til en tidløs og allsidig dame-modell.

 

 

Berserk er en tidløs klokke laget av den ypperste kvalitet. Berserk-serien kombinerer den børstede 39mm-rammen og en magisk fargekombinasjon. Den komfortable lær-reimen fra Tärnsjö Garveri i Sverige er avtagbar, som gir klokken mangfoldige valg innenfor stil og utseende. Reimen er forøvrig laget gjennom vegetablisk garving som både er miljøvennlig samt gir produktet langt bedre holdbarhet.

 

 

 

tekst: Cleo Boland

foto: Harper and Brooks