Qomo Staff: Juli Guide

Qomo Staff: Juli Guide

Oslo-sommeren har vist seg fra sin beste side hittil med sol og varmegrader vi bare kunne drømt om. Neste for tur står måneden juli, som byr på en rekke herlige utstillinger, premierer, festivaler og nyåpnede restauranter. Qomo viser deg våre insider tips til hvor vi vil befinne oss i ukene fremover!

 

Spis veganmat til brasilianske rytmer hos Azúcar Vegan Food & Bar

Hva? Mat, drikke og musikk

Når? Hver søndag i juli

Hvor? Torggata 8

Azúcar har nettopp åpnet i Torggata 8 og vi på Qomo kan ikke vente med å sjekke ut dette spennende konseptet. Hver søndag i juli inviteres det til livemusikk og dans, der veganmat møter latinamerikanske smaker og rytmer. Vi ønsker denne nykommeren hjertelig velkommen i gata vår!

 

Strandfest og urban musikk på Kadetten Festival

Hva? Musikkfestival

Når? 3.-4. juli
Hvor? Kadettangen 1337 Sandvika

Kadetten er årets festival-nykommer og arrangeres på Kadettangen i Oslofjorden 3.-4. juli. Festivalen byr på nasjonale og internasjonale, små og store artister med hovedfokus på hip-hop, pop og elektronisk musikk. Når kveldens siste artister avrunder programmet for dagen, fortsetter festen med Klubb Kadetten med enda en herlig line-up som vil sette sitt preg til sene nattetimer. Fra up-and-coming artister som Lil Halima og Conz til vel-etablerte navn som Tyler The Creator og Khalid; Kadetten har overbevist oss med ryktet deres som Norges feteste strandfestival!

 

Bad, musikk og dans med Soul Sessions på SALT

Hva? Fest

Når? 5. juli

Hvor? SALT Art - Music Festningsallmenningen

Soul Sessions Oslo Summerjam byr på day-party på SALT torsdag 5. juli fra kl 13-16:30.

Det er gratis inngang og alle er velkomne til å nyte en herlig sommerdag ved vannet. DJ Stew stiller opp med funk, hip-hop og house musikk.

 

Bli kjent med det nye norske merke Outdrop på Eger

Hva? Lansering av ny kleskolleksjon

Når? Hele juli

Hvor? Karl Johans Gate 23B

Det norske merket Outdrop lanserte kolleksjonen sin "It Stops With Me" på Qomo i slutten av mai, og har fra og med juni hatt pop-up galleri i samarbeid med Oslo Nowhere i andre etasje på Eger. Designeren Emil Ringheim lanserte Outdrop med et ønske om å oppfordre til engasjement rundt aktuelle samfunnsproblemer. Ta en titt på kolleksjonen og ta en prat med Emil for å høre mer om merket og tanken bak kolleksjonen. 

 

Gode vibber på Mamma Mia Festpremiere

Hva? Kinopremiere

Når? 20. juli

Hvor? Fridtjof Nansens vei 6

NFKino inviterer til festpremiere av oppfølgeren til klassikeren Mamma Mia; "Mamma Mia! Here We Go Again" fredag 20. juli. Det blir lovet rød løper, fakler, utlodninger og mer. Her er det bare å ta på seg festkledningen og gjøre seg klar for all-sang i kinosalen. Voulez-vouuuus

 

Dans bort kvelden på BLÅ

Hva? Torsdagsklubb

Når? 12. Juli

Hvor? Brenneriveien 9C

Om ikke du har hørt DJ crewet A.J & FADUMO enda, får du sjansen på BLÅ torsdag 12. juli!

FERDI er et helt nytt klubbkonsept, skapt for å danse ut i sene nattetimer. Forvent en god mix av Hip Hop, RnB, Afrobeats og Grime med to DJ's som klarer å bringe den rette stemningen til gulvet. OG det er helt gratis!

 

Få med deg fotoutstillingen Generation Wealth på Nobels Fredssenter

Hva? Kunstutstilling
Når? 1. juli - 20. august

Hvor? Brynjulf Bulls Plass 1

Den prisbelønnede filmskaperen og fotografen Lauren Greenfield har dokumentert hvordan jaget etter penger, berømmelse, skjønnhet og seksuell kapital har utviklet seg over tid. Resultatet er Generation Wealth; en unik fremstilling bestående av bilder, intervjuer og filmer der dets mening er å få oss til reflektere rundt besettelsen av å alltid ønske seg mer. Utstillingen varer ut 20. august og har guidede omvisninger på lørdager og søndager.

 

Få med deg VM-stemningen på Gaasa

Hva? VM

Når? 15. juli

Hvor? Storgata 36

VM vises på skjermer over hele byen, og om du ønsker å slippe kaoset som fort kan oppstå på Kontraskjæret, finnes det andre alternativer for å få med deg VM kalaset. Gaasa i Storgata 36 stiller opp med storskjerm og forfriskninger i bakgården deres søndag 15. juli.

 

Opplev kunst og arkitektur på Søndagsåpen Villa

Hva? Kunstutstilling

Når? Hver søndag 1. juli - 27. oktober

Hvor? Tuengen allé 10c

Villa Stenersen inviterer til vandring i utstillingen deres "Le Corbusier ved havet" som vises i villaen til og med 27. oktober. Le Corbusiers kunst gir et innblikk i hans arbeid som billedkunster og bærer preg av den franske sørvestkysten, der kunstneren dro hver sommer i perioden 1926-36.

 

Drikk cocktails og brunsj fra morgen til kveld hos Gunnars Generasjonsbar

Hva? Mat og drikke

Når? Hver dag fra 09:00–03:00

Hvor? Torggata 13

Denne baren har fort blitt en favoritt hos Qomo teamet. Gunnars Generasjonsbar ligger i hjertet av Torggata og byr på en avslappende atmosfære og brunsjretter og cocktails dagen lang. Her er det bare å ta seg til rette i den behagelige bakgården deres og nyte en spritz eller to til en eggs benedict. Her er alt lov!

 

Fest på Oslofjorden med Det Gode Selskab

Hva? Fest

Når? 7. juli

Hvor? Akerhusstranda 23

Det Gode Selskab inviterer til sommerfest 7. juli fra kl 15 på havna ved Bjørvika. Forvent vegetar- og sjømat, cocktails, kunst og musikk fra dag til natt. En fet line-up av DJ's vil gi akkurat den idylliske sommerstemningen på havet. Billetter kan kjøpes gjennom Facebook arrangementet deres eller på stedet.

 

Utforsk din indre kunstner på Kunstverksted i Barcode

Hva? Kunstutstilling- og verksted

Når? 30. juni - 18. august  

Hvor? Dronning Eufemias gate

I sommer vises utstillingen "Andy Warhol - After Munch" i Kunsthall Oslo. Warhol lagde i sin tid en rekke malerier inspirert av Munch's mest kjente litografier. Kunsthall Oslo i Barcode utstiller Warhols tolkninger av det berømte Skrik, Madonna, Selvportrett og et portrett av Munch sin elsker; Eva Mudocci,  i ulike fargevarianter. I denne sammenheng inviterer Barcode i samarbeid med Kunsthall Oslo til et verksted for barn og voksne hver lørdag frem til 18. august. Dra på utstillingen, lag ditt eget Andy Warhol + Munch bilde og avslutt dagen med uteservering på Barcode.

 

Tekst: Cleo Boland
Foto: Oliver Cole